W dniu 25 września 2017 roku uczniowie klasy 3C – zainteresowani rozwojem swojej wiedzy biologicznej pod opieką nauczyciela biologii – mgr Agaty Grocholskiej – Malisz uczestniczyli w zajęciach zorganizowanych w Instytucie Technologii Żywienia Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Podczas zajęć towarzyszył nam Pan prof. Władysław Migdał, który przedstawił ofertę uczelni dla przyszłych studentów. W ramach promocji zdrowia przedstawił też bardzo ciekawą prezentację pod hasłem „Odżywiaj się zdrowo i żyj kolorowo”.Wiedzę zdobytą podczas tego spotkania na pewno wykorzystamy podczas przygotowywania posiłków oraz dokonując codziennych wyborów przy zakupach produktów spożywczych. Hasło przewodnie,które warto zapamiętać: „Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi”. Uczniowie mieli też możliwość zwiedzenia Instytutu Technologii Żywienia, zapoznania się z tematyką poruszaną na zajęciach przez studentów. Mieli też okazję zobaczyć sprzęt laboratoryjny wysokiej jakości i zapoznać się z mechanizmem działania np. mikroskopu elektronowego. Wszyscy uczestnicy kilkugodzinnej wycieczki przedmiotowej wrócili do szkoły zadowoleni i ubogaceni w wiedzę biologiczną.